Les Terres de l´Ebre, són una destinació turística emergent, lluny de les aglomeracions dels circuits turístics convencionals, amb un clima estable i favorable durant tot l´any. Són sens dubte una destinació per gaudir-ne en família i amb els amics.

A les Terres de l´Ebre, hi trobareu tantes opcions com us pugueu imaginar: el seu litoral, un ric patrimoni cultural i històric, paisatges de gran bellesa natural on gaudir d´activitats a l´aire lliure, una gastronomia típicament mediterrània, una àmplia oferta d´oci, zones de gran tradició vinícola i arrossaire i una gran varietat de festes populars i recreacions històriques.

El riu Ebre ha estat, segueix sent i possiblement serà l´eix vertebrador d´aquestes quatre comarques, les més meridionals de Catalunya. Però també és un espai per gaudir, o bé navegant a bord d’un llaüt turístic, o bé fent una passejada amb piragua o caiac.

Les Terres de l´Ebre ressalten sobretot pels seus espais naturals, una dels principals motius per a visitar-les. Hi trobareu dos parcs naturals, el del Delta de l´Ebre i el dels Ports, una reserva natural i 19 espais més, tots protegits sota la figura de Xarxa Natura 2000. El 35% del seu territori és un espai protegit. Un paradís per als amants de la natura on practicar activitats com l’escalada, el senderisme i l´observació d´aus. O bé practicar el cicloturisme als espais muntanyosos o a la plana deltaica, sense oblidar la Via Verda, que travessa la Terra Alta i el Baix Ebre al llarg de 49 km.

El litoral aplega totes les variants que ofereix la mar Mediterrània. Al nord sobresurten cales solitàries, amagades pels penya-segats, i al sud dominen les platges espaioses, de sorra fina i aigües poc profundes. L´Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita us oferirà tota mena d´esports i activitats per a tota la família des d´Alcanar fins l´Ametlla de Mar.

L´Ebre ha estat un element clau per a totes les civilitzacions que s´han arrelat en aquest territori. El pas d´aquestes poblacions ha deixat un llegat històric i arquitectònic singular i únic, donant personalitat i caràcter a aquestes quatre comarques. La diversitat cultural es reflecteix en la varietat de propostes existents, com ara visitar les pintures rupestres d´Ulldecona, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco, el conjunt monumental de la ciutat de Tortosa, els diveros espais de la Batalla de l´Ebre, els cellers cooperatius de Gandesa i el Pinell de Brai o el Centre Picasso a Horta de Sant Joan.

La riquesa cultural, històrica i festiva del territori s´expressa al màxim en el caràcter amable i acollidor de la seva gent i en la seva cuina, que és un mosaic de la millor tradició mediterrània, on ressalta el cultiu de l´arròs en diferents poblacions del territori, com Amposta, però també la riquesa gastronòmica de les varietats de peix i marisc local i el cultiu d´hortalisses, fruites i productes de la terra, com ara el vi de la D.O. Terra Alta, l´oli d´oliva i la mel, molts dels quals gaudeixen de certificats que avalen la seva qualitat.

Avui dia, es poden presenciar diverses festes declarades d´interès turístic, que ens apropen a èpoques passades, com la Festa del Renaixement de Tortosa , representació tradicional de la Passió d´Ulldecona o la festivitat de Sant Antoni del municipi d´Ascó, declarada festa cultural d´interès nacional.

Aquí a ………. comença tot, un indret ideal des d´on iniciar el camí per conèixer el conjunt de la destinació.