Festa del vi

Se celebra el 1er cap de setmana de novembre.

La Festa del Vi va iniciar-se com una celebració entre una colla d’amics per la finalització de la verema i ha passat a convertir-se en l’aparador dels vins de la Denominació d’Origen Terra Alta.

Al voltant de la Cooperativa de Gandesa s’instal·len els stands de diferents cooperatives de la comarca i cellers particulars on es poden degustar els diferents vins que elaboren. El dissabte la cooperativa obsequia amb un aperitiu a tots els assistents.

Durant la pròpia fira s’organitzen diferents actes relacionats amb el món del vi, com ara diferents conferències per tractar les problemàtiques agràries i cursos de tast de vins.

Un dels actes que no falten durant la Festa del Vi és el concert de música amb una orquestra simfònica, així com altres manifestacions de caire més folklòric com ara les trobades de gegants.
El dissabte la festa acaba amb el ball popular, que fa moure l’esquelet a joves i grans fins a altes hores de la matinada.

El dia següent, arriba l’acte més esperat, el dinar popular amb la tradicional “clotxa” dinar típic dels veremadors, que conta d’un cantó de pa buidat i ple de tomàquet i alls escalivats i una arengada. Amb tot, als que no els hi agrada el peix, que estiguin tranquils, que no patiran gana, ja que l’arengada ve ben acompanyada de tall.

Més info a: http://www.festadelvi.cat/